•  
  • Mjölksyran Hem
  • Använd mjölksyra för att få nyttigare grönsaker
  • Äppelsyra
  • Köp Mjölksyra
  • Privacy
  • Sitemap
  • Sukralos
  • Natriumkarbonat!
  • Jättegod Hallonsoda

Mjöd eller honungsvin är samma sak.

Vad drack de gamla vikingarna då det blev fest och man ville ha något gott som livade upp humöret? Många svarar säkert mjöd och honungsvin.

Det kan smaka riktigt gott med tiden. Mjöd kan du göra hemma om du har rätt utrustning.

Mjöd och honungsvin har fått sig ett rejält uppsving

Mjöd är ganska enkelt att förstå ändå. Honungsvin och mjöd används ibland synonymt. Det består av relativt få ingredienser. Många vet inte att mjöd förekommer utanför norden också.

I vissa kulturer har man samma ord på mjöd som i Sverige. Ibland kallas det för honungsvin mjöd men smaken är inte alls som ett traditionellt vin.

Så kommer du igång.

Det finns många sätt att brygga mjöd på. Flaskor, kärl och jäsrör med jäsmätare kan till exempel vara bra att ha.

Mjödjäst

Utan vatten och jäst kommer du dock inte långt. Honung från lokal odlare är bra om du ska göra mjöd. Då blir det verkligen traditionellt svenskt honungsvin!

Du hittar mycket på hembryggning-se. Hur lång tid det tar varierar.

Välj produkter ur den prisklass som passar dig. Då är det lika enkelt som att bygga en vinsats och honungen är flytande.

Det är värt att känna till. Det tar mindre plats om du häller upp i tillbringare. Skriv ner alla moment innan du börjar.

Använd blomsterhonung och undvik Akaciahonung, den ger för lite smak. Det är ett tidskrävande arbete detta. En slickepott kan fungera. Släng inte halvfulla burkar.

Håll koll på temperaturen för att göra mjöd på rätt sätt

Se också till att du har en termometer som du kan sticka ner i blandningen i ditt jäs-kärl för att veta när du ska tillsätta jästen. Runt 30 grader är lagom. Det får inte bli för varmt för då kan jästen dö av värmen.

Att göra mjöd tar sin tid. Jäsningen går snabbare och smaken blir bättre med en ingredienssats för mjöd från hembryggning.se pga. Det hjälper jästnäringen.

Lagra flaskorna på en lämplig plats. brygga mjöd recept Det blir ett mycket bättre resultat. Lagra det minst i en månad. Sex månader är idealet.

Det går inte att beskylla vikingarna för allting. Vin i all ära men mjöd är nog toppen ändå. Alla har olika smak.

Sedan har du ditt alldeles egna honungsvin!


  • honungsvin
  • mjöd

Share This Post

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Pinterest

Related Posts

Menu

  • Bör du spela på casino utan spelpaus eller ska du istället vänta?
  • Ta hand om dig med bikarbonat hemma
  • Varför är utan licens casino så populärt?
  • Alla kan göra eget vin med vinsatser som är enkla att hantera!
  • Testa Dolce gusto och kaffemaskin kapslar!
  • Lär dig allt om aromer och smakämnen!
  • Många vill ha Sukralos som sötningsmedel
  • Är bakpulver och bikarbonat samma sak?
  • Städa ditt hem med natriumkarbonat!
  • Här kommer några tips för dig som vill dricka jättegod Hallonsoda
  • Använd tablettslagning för att få rätt fuktighetsgrad på tabletterna
  • Gör riktigt gott kaffe med Caffitaly kapselmaskin med Caffitaly kapselmaskin
  • C-vitamin pulver kan vara viktigare än du tror
  • En kapsyl och kork att använda till förvaring
  • Drick din sockerfria Julmust med gott samvete precis när du vill
  • Drick din Julmust utan socker precis när du vill och utan dåligt samvete
  • De främsta fördelarna med att göra kaffe med en Dolce Gusto kaffemaskin!
  • Det sägs ju att man ska starta eget i kristider
  • Älskar du Sockerdricka men vill dra ner på kalorierna? Då är Zero Sockerdricka något för dig..
  • Hur måste man göra för att lyckas med sökmotoroptimering och hamna först hos Sökmotorerna?|På vilken sätt fixar man sökmotoroptimering för att hamna främst på Googles lista?|Hur går det till med sökmotoroptimering för att få en bra placering på Google?|Kan det vara knepigt att realisera en sökmotoroptimering för att hamna på webbsida 1 i Någon sökmotor?|Sökmotoroptimering vad kan det vara egentligen?
  • Använd mjölksyra för att få nyttigare grönsaker till middagen
  • Privacy
  • Sitemap
  • Spännande vintillverkning med äppelsyra för malolaktisk jäsning
  • Använd mjölksyra för att få nyttigare grönsaker till middagen
  • Privacy
  • Sitemap
  • Spännande vintillverkning med äppelsyra för malolaktisk jäsning

Powered by xn--mjlksyran-17a.se