•  
  • Mjölksyran Hem
  • Använd mjölksyra för att få nyttigare grönsaker
  • Äppelsyra
  • Köp Mjölksyra
  • Privacy
  • Sitemap
  • Sukralos
  • Natriumkarbonat!
  • Jättegod Hallonsoda

Mjöd eller honungsvin är samma sak.

Vad drack de gamla vikingarna då det blev fest och man ville ha något gott som livade upp humöret? Många svarar säkert mjöd och honungsvin.

Det kan smaka riktigt gott med tiden. Mjöd kan du göra hemma om du har rätt utrustning.

Mjöd och honungsvin har fått sig ett rejält uppsving

Mjöd är ganska enkelt att förstå ändå. Honungsvin och mjöd används ibland synonymt. Det består av relativt få ingredienser. Många vet inte att mjöd förekommer utanför norden också.

I vissa kulturer har man samma ord på mjöd som i Sverige. Ibland kallas det för honungsvin mjöd men smaken är inte alls som ett traditionellt vin.

Så kommer du igång.

Det finns många sätt att brygga mjöd på. Flaskor, kärl och jäsrör med jäsmätare kan till exempel vara bra att ha.

Mjödjäst

Utan vatten och jäst kommer du dock inte långt. Honung från lokal odlare är bra om du ska göra mjöd. Då blir det verkligen traditionellt svenskt honungsvin!

Du hittar mycket på hembryggning-se. Hur lång tid det tar varierar.

Välj produkter ur den prisklass som passar dig. Då är det lika enkelt som att bygga en vinsats och honungen är flytande.

Det är värt att känna till. Det tar mindre plats om du häller upp i tillbringare. Skriv ner alla moment innan du börjar.

Använd blomsterhonung och undvik Akaciahonung, den ger för lite smak. Det är ett tidskrävande arbete detta. En slickepott kan fungera. Släng inte halvfulla burkar.

Håll koll på temperaturen för att göra mjöd på rätt sätt

Se också till att du har en termometer som du kan sticka ner i blandningen i ditt jäs-kärl för att veta när du ska tillsätta jästen. Runt 30 grader är lagom. Det får inte bli för varmt för då kan jästen dö av värmen.

Att göra mjöd tar sin tid. Jäsningen går snabbare och smaken blir bättre med en ingredienssats för mjöd från hembryggning.se pga. Det hjälper jästnäringen.

Lagra flaskorna på en lämplig plats. brygga mjöd recept Det blir ett mycket bättre resultat. Lagra det minst i en månad. Sex månader är idealet.

Det går inte att beskylla vikingarna för allting. Vin i all ära men mjöd är nog toppen ändå. Alla har olika smak.

Sedan har du ditt alldeles egna honungsvin!


  • honungsvin
  • mjöd

Share This Post

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Pinterest

Related Posts

Menu

  • Rabarbra stilldrink
  • Nya generationens drycker: Aromhusets sockerlösa stilldrinkskoncentrat
  • Aromhuset fruktsoda utan socker: Njut av en ren smak utan bismak
  • Sockerfritt Grape Tonic läskkoncentrat från Aromhuset: Smak utan eftersmak
  • Aromhusets Grapefrukt – Blodapelsin läskkoncentrat utan socker: Ren gust utan eftersmak
  • Aromhusets Sockerfria Passionsfruktsdryck: En Törstsläckande Dryck med Söt, Fruktig och Syrlig Karaktär, Helt Utan Tillsatt Socker
  • Aromhuset sockerfritt läskkoncentrat sockerdricka: verklig smak utan eftersmak
  • Aromhuset Presenterar Sockerfri Blodapelsin Stilldrink: En Läskande och Smakfull Dryck för Hela Familjen

  • (no title)
  • Köpa citronsyra storpack: En omfattande guide för stora inköp
  • Citronsyra storpack: Kostnadseffektiva Lösningar för Storkök
  • Håll ett öga på Svarta listan vilken varnar dig innan man handlar online
  • Guide till att köpa kvalitetsglycerin
  • Storpack citronsyra: Fördelar och användningsområden
  • Det främsta sötningsmedlet: Sockerkoncentrat utan bismak
  • Citronsyra avkalkning: Så Avlägsnar Du Kalkavlagringar Smidigt
  • Lär dig förstå fraktkostnader för ditt paket: Använd denna volymvikt-kalkylator för att sänka fraktavgifterna och undvika överraskande extra kostnader.
  • Använd citronsyra till att få skinande rena glasytor
  • Om du har bryggsocker hemma så kan du brygga eget öl
  • Förmåner och tillämpningar med askorbinsyra i stället för citronsyra
  • Använd mjölksyra för att få nyttigare grönsaker till middagen
  • Privacy
  • Sitemap
  • Spännande vintillverkning med äppelsyra för malolaktisk jäsning
  • Använd mjölksyra för att få nyttigare grönsaker till middagen
  • Privacy
  • Sitemap
  • Spännande vintillverkning med äppelsyra för malolaktisk jäsning

Powered by xn--mjlksyran-17a.se