Hembryggning i hemmet har ofta användning av att tillsätta Äppelsyra
Då alltfler börjar brygga egna drycker så är det bra att det är så pass enkelt att få fatt i ingredienserna på nätet. Vill man framställa vin med äppelsyra så är det fullt möjligt och man behöver ej springa benen av sig för att finna en butik som har den här syran. Den finns att beställa online tillsammans med annat som man kan behöva för att få fram ett riktigt läckert vin.
Det kommer inte att smaka äppelvin på grund av äppelsyra
Något som man som färsking kan få för sig är att vinet kommer att smaka äpple ifall man jäser med äppelsyra. Men så är det självklart ej. Man väljer att äppelsyra handla för att använda sig av så kallad malolaktisk jäsning där man kommer att omforma äppelsyran till mjölksyra med hjälp av en speciell typ av bakterier.
enzymer kommer att klara av omvandlingen så att man får det goda vinet. Det här är en arbetsgång som kan ta flertal månaders tid så det gäller att vara ut i god tid om man planerar att bjuda vänner samt familj på fest med det egna vinet.
En hisnande jäsningseffekt som leder till goda resultat
Äppelsyran kommer således att omvandlas till mjölksyra och när det här sker så kommer PH-värdet på vinet att stiga. Detta är en procedur som passar enastående till annorlunda typer av viner, både röda samt vita och det särskilt på nordligare breddgrader som våra. Då svenska druvor kan vara mindre mogna och därmed ha en högre syra-halt så är det en fördel att jäsa malolaktiskt.
Med den här jäsningstekniken så får man ett vin som inte är så syrligt. Smaken blir bättre och det är självklart angeläget även för den som mest leker med egen vintillverkning. Med äppelsyra så kan man få en jäsning som minsann kan kontrolleras samt avbrytas tidigare genom att man leker lite med temperaturen och via att man tillsätter svaveldioxid till vinet.
Enkelt att få tag i ingredienserna för lyckad vintillverkning
Om du sitter hemma och tänker att du ska äppelsyra handla så kan det ju även vara så att det finns övrigt som du kommer att behöva för lyckad vintillverkning i hemmet. Något som är väldigt smidigt är att man i de butiker på internet som säljer äppelsyra ofta kan lägga pengar på andra viktiga ingredienser som till exempel tanniner som skänker en bättre smak.
Genom att grundligt undersöka precis hur du ska producera vinet så kommer du fram till de produkter och ingredienser som du behöver. När du har fått alltsammans hemskickat så är det dags att sätta ett datum för din vintillverkning. Ifall du vill sluta upp bakom de svenska vingårdarnas plan så kan det vara klokt att sätta igång under våren men det är icke ett måste. Brygger man själv så har man stor frihet vad gäller tid.
Har man bara druvorna och alla andra ingredienser så är det ju bara att sätta igång. Med äppelsyran så får man förhoppningsvis en jäsningsmetod som kommer att ge ett vin som smakar riktigt gott och som alla vill ha ett glas till av.